Luni-Vineri: 08:00-18:00

Tel: +4 021 313 35 30 

Activitatea rozatoarelor in perioada rece

Perioada anotimpului rece, de regula, in luna Octombrie si pana in luna Februarie, reprezintă momentul prielnic în care șoarecii și șobolanii caută adăpost în spații uscate, cum ar fi casele, subsolurile de bloc, ghenele, garajele, depozitele de cereal etc. Totodată locul în care aceștia se ascund trebuie să conțină o sursă de hrană constanta din care să se poată aproviziona.

Prezența acestora poate fi sesizată fie prin urme de excremente și miros de urină, prin dezordine la locul unde depozitați gunoiul, găuri în podele sau pereți, și chiar sunete care pot fi sesizabile atunci când aceștia se mișcă în podul casei sau în spatele pereților.

Este de recomandat ca, in perioadele reci, usile, geamurile si orice puncte de acces sa fie mentinute inchise si sa se inspecteze infrastructura pentru a izola eventualele gauri si deschideri, daca exista.

Desi sunt clasificati ca si erbivore, hranindu-se in speciale cu cereale si legume, soarecii mananca aproape orice. Un soarece roade in continuu si aproape orice.

Fara adapost si mancare adecvata soarecii nu pot supravietui, de aceea eliminarea acestor doi factori previne aparitia unei eventuale invazie de soareci. In interior este recomandat sa se pastreze cat mai curate zonele de sub aragaze, frigidere, pe suprafete unde exista de obicei mancare, cum ar fi mesele.

In afara locuintei, daca depozitam lemne de foc, acestea este bine sa fie depozitate la o distanta cat mai mare de casa si de preferat la o inaltime de mini 50cm de sol.

 

Iarba sau gazonul trebuie taiate regulat, pana la o inaltime la care se poate vedea solul. Orice fel de moloz sau echipamente abandonate trebuie relocate deoarece constituie adapostul ideal pentru rozatoare.

 

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor
Detalii Sunt de acord