Luni-Vineri: 08:00-18:00

Tel: +4 021 313 35 30 

Logistică-spații de depozitare

Sectorul de logistică

Include afaceri, precum depozite și spațiile de ambalare și producție. În cazul gestionării unor astfel de spații, este recomandată atenția sporită în ceea ce privește prevenirea și combaterea dăunătorilor, atât insecte, cât și rozătoare. Sunt întreprinderi care necesită controlul dăunătorilor, de obicei zonele fiind înconjurate de terenuri agricole.

În general, cerințele principale includ controlul rozătoarelor și gândacilor, fiind surse de apariție a infecțiilor în rândul personalui angajat, dar și a beneficiarilor de bunuri.

Șoarecii, deși sunt rozătoare mici, pot provoca pagube semnificative, atât din punct de vedere al sănătății, cât și din punct de vedere material. Pot roade corpurile de material, uși, cutii, cartoane și cabluri electrice, cauzând și scurtcircuite, dar mai ales pot transmite bacterii și virusuri periculoase pentru oameni, cum sunt leptospiroza și salmonella. Deratizarea este o măsură extrem de importantă, care trebuie aplicată imediat după sesizarea apariției șoarecilor, mai ales în condițiile unor medii populate și frecventate în permanență de oameni. Pentru combaterea lor, este necesară intervenția specialiștilor, care vor identifica gradul de infestare, precum și zonele în care rozătoarele și-au creat cuiburile, aplicând tratamente specializate. Pot fi aplicate momeli cu raticid, momeli cu adeziv sau pot fi aplicate soluții raticide. Tratamentul este eficient împreună cu măsuri de prevenire, precum eliminarea surselor de hrană și acoperirea crăpăturilor și fisurilor prin care ar putea pătrunde șoarecii.

Insectele, la fel ca rozătoarele, pot produce pagube spațiilor de depozitare.  Gândacii, de exemplu, sunt întâlniți în zone călduroase și întunecate, fiind activi mai ales în timpul nopții, însă în cazul infestărilor masive, aceștia apar și în timpul zilei. Se hrănesc cu alimente precum carne, dulciuri, resturi de mâncare, dar și cu materiale aflate în descompunere, de aceea sunt considerați dăunători. Pot fi purtătorii unor bacterii precum salmonella, care poate genera manifestări neplăcute în rândul oamenilor.

Tratamentele aplicate sunt precedate de o inspecție atentă a zonelor afectate, pentru a înțelege și identifica problemele cu care se confruntă, speciile dăunătorilor, ulterior fiind aplicate tratamente specializate.În cazul rozătoarelor, vor fi aplicate substanțe raticide sau momeli, în funcție de gradul de infestare și spațiu, iar pentru dezinsecție pot fi folosite capcane, geluri cu insecticid sau pulverizarea cu substanțe insecticide. Capcanele cu feromoni sunt indicate în cazul în care nu există o infestare masivă, ci insectele apar în căutare de hrană. Acestea atrag insectele, râmânând imobilizate pe adeziv. Nu sunt dăunătoare mediului, animalelor sau oamenilor și nu conțin insecticid.

Gelul insecticid atrage insectele la consum. Odată ce vor fi omorâte de substanță, vor fi sursă de hrană insectelor vii, efectul fiind unul cascadă. Gelul nu miroase și se aplica prin picături mici, în zonele frecventate de insecte. În cazul infestărilor masive, specialiștii vor aplica tratamente în funcție de spațiile afectate. Se pot pulveriza substanțe insecticide, insistând în zonele intens populate de insecte sau se poate folosi nebulizatorul, rezultatele fiind uimitoare. Prin utilizarea nebulizatorului, particulele de subtanță vor pătrunde uniform chiar și în spațiile strâmte, greu accesibile, cum sunt crăpăturile și găurile.

Eficiența tratamentelor depinde și de măsurile aplicate. De aceea este necesară curățenia riguroasă, eliminarea surselor de hrană și acoperirea fisurilor, găurilor prin care dăunătorii ar putea pătrunde.

Axiven Pest Control este prima companie care a fost recunoscută prin HACCP în ceea ce privește tratarea eficientă a problemelor cu dăunătorii. În spațiile d edepozitare este nevoie de o bună înțelegere a fenomenului, precum și a dăunătorilor care pot provoca pagube. Soluțiile și produsele sunt folosite și aplicate de către specialiști, în conformitate cu cerințele FSA. În continuare este completat dosarul insecticid-dăunători, în conformitate cu HACCP.

                                                               Logistică-depozit                                                          

 

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor
Detalii Sunt de acord