Oras Otopeni, Calea BUCURESTILOR Nr. 305A4, Judet Ilfov

Hours: Mon-Fri: 9am-6pm

Tel: +4 021 313 35 30  Fax: +4 021 351 42 57

Pulverizarea cu ajutorul Dronelor

In domeniu combaterii daunatorilor, companiile de DDD (Deratizare-Dezinsectie-Dezinfectie) incep sa utilizeze tehnologii care mai de care mai avansate, noi si mai personalizate pentru a creste randamentul muncii lor. Acum nu mai este vorba doar de combaterea daunatorilor, ci de calitatea produselor si eficienta proceselor utilizate in obtinerea lor.

Un avantaj real in evaluarea, planificarea, pulverizarea, si combaterea daunatorilor o reprezinta dronele de pulverizare. Acestea pot salva timp, bani si bineinteles, culturi intregi de cereale de potentialii daunatori.

Mai jos vom vorbi un pic despre doua tipuri de drone moderne de pulverizare, cu o tehnologie inteligenta ce pulverizeaza insecticide, scaneaza terenurile si cartografiaza detaliat exploatatiile agricole.

1. DRONA TIP MG-1

Principalele caracteristici ale acestui model sunt:

Memorie inteligenta

MG-1 inregistreaza toate coordonatele primite (atat cele vechi cat si cele curente) in timpul pulverizarii pe teren. In caz ca operatiunea este intrerupta, spre exemplu din cauza ca s-a consumat bateria sau s-a terminat solutia, zborul va fi reluat apoi de unde s-a intrerupt, adica de la ultimul punct din memorie.

Analiza terenului

Prin introducerea unui radar cu microunde in sistemul de control al zborului, drona poate scana terenul de dedesubt in timp real si poate regla cantitatea de solutie pulverizata , in functie de inaltimea pomilor, strazi sau campuri, pentru a mentine o constanta a acesteia. Totodata si densitatea solutiei este mentinuta, chiar si cand exista terenuri neuniforme.

Fiabilitate si longevitate

Drona profesionala MG-1 este construita ca un corp sigilat complet ce il face rezistent la contactul cu agentii externi, protejandu-l de coroziuni si crapaturi. Cand zboara, aerul din jur este impins sub aeronava iar valva din fata este echipata cu un triplu sistem de filtre ce impiedica patrunderea prafului, murdariei sau a altor particule ce ar putea dauna sistemului de operare.

Pulverizarea corecta

MG-1 este prevazut cu 4 duze, fiecare fiind plasata direct sub un motor. Cu ajutorul fluxului de aer generat de elice se accelereaza pulverizarea , creste eficienta si permite imprastierea solutiilor la 360°.

Usor de folosit

MG-1 permite operatorului sa aleaga intre 3 modele de drone, modele adaptate diferitelor nevoi:

1.       SMART MODE : permite pulverizarea pe zone cu forme neregulate

2.       MANUAL MODE: pilotarea aeronavei este facuta de un operator si este extrem de usor

3.       MANUAL PLUS MODE:  drona poate efectua viraje scurte si intoarceri repetate cu o simpla atingere de buton

Telecomanda

Exact ca si in cazul structurii dronei, telecomanda este special conceputa pentru a rezista la apa si praf. Un ecran de comanda ce foloseste un consum redus de energie ofera informatiile pe parcursul zborului in timp real.

2. DRONA TIP MG-1S

Principalele caracteristici ale acestui model sunt:

Telecomanda de zbor A3

Drona este echipata cu o telecomanda avansata de zbor ce permite o fiabilitate ridicata. Algoritmul a fost optimizat pentru utilizarea profesionala in combaterea daunatorilor asigurand un zbor stabil a substantelor lichide.

Senzorii radar

Pe acest model de drona sunt amplasate 3 radare cu microunde de mare precizie. Radarele amplasate in fata si in spate scaneaza terenurile si inaltimea pomilor permitand aeronavei sa isi ajusteze singura inaltimea optima de zbor iar radarul de sub va oferi o precizie exacta pentru aceasta de pulverizare.

Pulverizarea precisa

Drona MG-1S este prevazuta cu un sistem nou de pulverizare ce permite o acuratete mare atunci cand imprastie solutia.

Cu cele doua pompe compatibile ce controleaza separat perechile de duze din fata si din spate, avem 3 modalitati de pulverizare: pulverizare inainte, pulverizare inapoi si pulverizarea totala.

Noul senzor de presiune si flux monitorizeaza rata pulverizarii in timp real si realizeaza o dinamica controlata asupra vitezei de pulverizare si a duratei de actiune.

Sistem operational inteligent = Organizarea si schimbarea inteligenta a traseelor de zbor

Un avantaj sporit al acestei aeronave il repezinta faptul ca, dupa ce s-a stabilit cantitatea necesara de lichid pentru pulverizare, acesta va calcula parametrii ramasi.

Telecomanda profesionala

Telecomanda acestui model este prevazuta cu un ecran de 5.5 inci si are o rezolutie de 1080p ce permite vizualizarea datelor si sub soare puternic.

Bateria telecomenzii rezista pana la 5 ore de utilizare continuu, permitand operatiuni de pulverizare pe perioade lungi in aer liber.

Platforma de management

Utilizarea platformei de management permite supravegherea fiecarei drone precum si statusul fiecarei pulverizari. Acest lucru ajuta enorm la eficientizarea muncii echipei. De asemenea ofera si posibilitatea alocarii fiecarui operator a unui spatiu/teren si verificarea domeniilor dezvoltate.

Structuri mecanice imbunatatite

Bratele aparatului MG-1S sunt detasabile iar echipamentul de aterizare este imbunatatit, scazand astfel costurile potentiale de intretinere.

Model pliabil

Ambele modele MG-1 si MG-1S au la baza o structura de prelucrare ce permite instalarea acestora fara nici un instrument suplimentar.

Bratele mecanice se pliaza inauntru facand aeronava compacta si usor de transportat, spre exemplu in portbagajul masinii. Sunt facute din material de fibra de carbon facand astfel cadrul aeronavei usor si rezistent in timp.

Baterie inteligenta

Modelul MG-1S foloseste o baterie avansata cu o capacitate de 12.000 mAh si poate zbura pana la 22 minute fara incarcare. Bateria este protejata de o carcasa puternica si rezistenta iar amortizoarele sunt atasate peste baterie si cabluri asigurand dronei o fiabilitate si o siguranta sporita.

In plus, bateria asigura o tensiune stabila .

Ca accesoriu avem disponibil un incarcator HUB, care se conecteaza la incarcatorul bateriei si permite incarcarea pana la 6 baterii odata.

Aceste drone de pulverizare sunt excelente pentru a pulveriza suprafetele apelor ( lacuri, golfulete, ape statatoare) cu cea mai noua si ecologica substanta anti tantari: Aquatain AMF (link to send to blog article).

Acest Aquatain AMF este o revolutie ecologica de combatere a oualelor tantarilor si este un lichid unic pentru controlul tântarilor pe piata DDD deoarece functioneaza prin formarea unui strat subtire de silicon la suprafata apei, întrerupand ciclul de viata al tantarilor dar si depunerea oualelor de femelele tantar.