Luni-Vineri: 08:00-18:00

Tel: +4 021 313 35 30 

Tratamentul termic- o nouă metodă ecologică, non-toxică

Tratamentul termic este o nouă metodă de dezinsecție, dinamică, alternativă și care înlocuiește metodele clasice, toxice și chimice de dezinsecție.Prin tratamentul termic pot fi eliminați atât dăunătorii, cât și bacteriile. Principiile care stau la baza acestui tratament au în vedere expunerea insectelor la temperaturi mari, de peste 50 C, având ca rezultat moartea acestora, indiferent de stadiile de viață în care se află insectele -ou, larvă sau adult. Eliminarea acestora este realizată prin deshidratare, prin topirea membranelor celulare, prin schimbarea echilibrului de sare și a coagulării proteinelor. Tratamentul necesită o sursă de căldura și de suficiente calorii.Principii dezinsecția termică

Cele mai vizate categorii de dăunători sunt insectele de depozit, aflate în orice stadiu de viață (Tribolium sp., Stegobium sp., Sitophilus sp., Lasioderma sp.), ploșnița de cereale, specia Dermestidae, gândaci (Blatella germanica) și ciuperci. Programul tratamentului termic include mai multe etape. Inițierea tratamentului se realizeaza prin pregătirea zonei care va fi tratată. Este necesară o perioada de pre-încălzire (1-8h), care depinde de volum. Perioada în sine a tratamentului termic, de asemenea, variază în funcție de volum și este cuprins între 20 de minute și 36 de ore. Întreg procesul este urmat de o perioadă de răcire.

În etapa de preîncălzire, temperatura din spațiul afectat trebuie să depășească 50,5°C, iar tot în această etapă există o mobilitate mai mare a insectelor, mai ales după ce termperatura depășește valoarea de 40° C. Încălzirea, cel de-al doilea stadiu al tratamentului. În acet stadiu se realizează dezinsecția propriu zisă, fiind nevoie de menținerea unei temperaturi constante până la 50,5° C. Chiar dacă insectele se află în zone greu accesibile, eliminarea acestora se va încheia cu succes. Monitorizarea se efectuează cu ajutorul senzorilor de monitorizare de temperatură, amplasați în container. Temperaturile se înregistreaza în sistemul IMONIT, fiind raportate ulterior către părțile interesate.

De ce dezinsecția/dezinfecția termică?

Tratamentul termic are numeroase beneficii. Metoda este aprobată BMSB-Departamentul Australian al Agriculturii și Resurselor de Apă, fiind o metodă extrem de eficientă, sigură și ecologică, fără a lăsa urme de reziduuri chimice. Doar tratamentul termic este cel care permite inspectarea în timpul operațiunii pentru a detecta zonele cu insecte și lua măsuri corective în spații precum fisuri și crăpături. 

Zonele care nu sunt afectate de procesul de dezinsecție, cum sunt spațiile de birou, de exemplu, vor fi operaționale. Timpul în care nu se prestează activități este redus, nu există alte costuri suplimentare și nu este nevoie de solicitarea autorităților.

Dezinsectie termica

Unde se poate efectua dezinsecția termică?

  • Industria de morărit și panificație- mori de porumb, mori de orez, mori de făină, brutării;          
  • Industria alimentară- depozite producție de hrană pentru animale/copii, producția de alimente;
  • Industria tutunului;
  • Hoteluri;
  • Spitale;
  • Industria de prelucrare și stocare a lemnului.

 

Procesul tratamentului termic se realizează treptat. În spațiul afectat sunt amplasate radiatoarele electrice pentru a introduce și recircula aerul cald, iar temperatura nu trebuie să depășească 60°C. Monitorizarea se efectuează dintr-o altă locație cu ajutorul senzorilor wireless, pentru a se asigura că temperaturile vor fi letale pentru insecte, dar nu vor distruge materialele, echipamentele și spațiul în sine. Ventilatoare au rolul de a recircula aerul cald, încât acesta să elimine insectele din spații mici și greu accesibile, precum fisurile și crăpăturile.

                                                         <Rezultate tratament termic>                                                                    

 

CITEȘTE MAI MULT:


 

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor
Detalii Sunt de acord