Luni-Vineri: 08:00-18:00

Tel: +4 021 313 35 30 

DEZINFECȚIA

Prezintă, în general, un ansamblu de proceduri, metode și procese care au ca scop eliminarea microbilor și microorganisemlor, fie de origine animală, fie de origine vegetală, care pot dăuna. Prin acest proces se urmărește dezinfectarea suprafețelor exterioare și interioare, materiale, pereți, obiecte, distrugând microbii. Întreg procesul se realizează prin metode fizice și chimice, ambele avand ca obiectiv principal prevenirea și combaterea infecțiilor și bolilor transmisibile. Procesul poate dura 10-60 minute, în funcție de tipul agentului patogen și de concentrația aplicată pentru fiecare tip de infestare în parte, conform indicațiilor. După aplicare, se recomandă ca spațiul dezinfectat să fie aerisit timp de cel puțin 120 de minute. 

AXIVEN Pest Control folosește aplicații specializate și moderne pentru dezinfectarea spațiilor interioare și exterioare împotriva bacteriilor, microbilor și altor agenți patogeni. Toate metodele folosite sunt aprobate de ANSVSA. Dezinfecția se poate realiza cu următoarele echipamente:

 

  • pompe cu pulverizare reziduală/pulverizator manual
  • fogger ceață cald (fumigație)/ceață rece
  • atomizoare ceață 

Toate produsele folosite au un spectru larg de acțiune asupra agenților patogeni și sunt avizate de Ministerul Sănătății. Dezinfectarea suprafețelor este necesară pentru menținerea sănătății și împiedicarea transmiterii bacteriilor sau bolilor infecțioase, mai ales în zone în care există un trafic mare, cum sunt spitalele, hotelurile, grădinițele, sălile de curs, transportul public.

Toate produsele utilizate au un spectru larg de actiune asupra principalilor agenti patogeni si sunt avizate de Ministerul Sanatatii.

METODE DE DEZINFECȚIE

  • pulverizare cu substanțe- metodă care se realizează cu ajutorul pompelor de înaltă sau joasă presiune(atomizoare). Este cea mai practică și des folosită de către specialiștii AXIVEN Pest Control
  • nebulizarea-ceața rece, metodă care are la bază ca solvent, apa. Suprafețele sunt acoperite în profunzime, metoda fiind folosită atât în interior, cât și în exteriorul spațiilor, cantitatea de produse iritante fiind mică sau aproape inexistentă.
  •  termonebulizarea-ceața calda-proces prin care dezinfecția se realizează cu ajutorul unui aparat numit termonebulizator, care funcționează pe bază de benzină și care transformă soluția de lucru în particule fine, la nivel de micron. Particulele fiind ușoare se încălzesc de la aerul generat de motor și plutesc în aer. Metoda este folosită pentru suprafețele mai mari, mai extinse și pentru vegetații dense.

 CÂND SE REALIZEAZĂ DEZINFECȚIA?

Acțiunea trebuie realizată periodic, responsabil și eficient, aceasta fiind repetata la cerere de fiecare dată când este nevoie. În unitățile de alimentație publică este recomandată dezinfectarea o data pe luna, în timp ce în alte domenii se poate repeta procesul și după o perioadă de 3 luni. Unitățile medicale, pe de altă parte, au regim special, în funcție de spațiul care urmeaza a fi dezinfectat, cum sunt sălile de operație sau saloanele pacienților, existând alte prevederi interne de combatere a bacteriilor. 

În funcție de situație, împreuna cu AXIVEN Pest Control puteti alege varianta optimă prin care se poate realiza dezinfecția. Substanțele folosite de specialiști sunt avizate și fac parte din grupele TP2 și TP4, avand o puternică acțiune bactericidă, virucidă, fungicidă, microbactericidă și levuricidă. 

 

Tip de produs 2-TP2:

  • dezinfectantele pentru spații private și zone de sănătate publică și alte biocide
  • produsele utilizate pentru dezinfecția aerului, suprafețelor, echipamentului, mobilierului, care nu sunt utilizate pentru contact direct cu produse alimentare, furaje, in zone private, publice, inclusiv spitale, precum și produse utilizate ca algicide.

Domeniile de utilizare includ bazinele de înot, ape de îmbăiere, sisteme de aer condiționat, acvarii, pereții și podelele din spațiile destinate îngrijirii sănătății, deșeuri spitalicești.

Tip de produs 4-TP4

  • dezinfectant pentru industria alimentară și industria de preparare a furajelor
  • produse utilizate pentru dezinfecția echipamentului, ustensilelor, recipientelor aferente producției, depozitării sau consumului de almente, băuturi și furaje pentru oameni și animale.

 

 

 

 

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefonȘ 0766 069 978 sau pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

 

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor
Detalii Sunt de acord